Udvid dit danske ordforråd

4 råd til at udvide dit danske ordforråd

Er du på udkig efter effektive måder til at udvide dit danske ordforråd? Så er du kommet til det rette sted. Hos Speak – School of Danish har vi her samlet 4 tips til, hvordan du kan udvide dit danske ordforråd og generelt forbedre dine sprogkompetencer.

Dette er råd, som vi selv benytter os af i vores professionelle virke, og de er derfor valgt med omhu. Lad os komme i gang!

 

Brug flashcards

Flashcards er en utroligt effektiv måde at lære på. Her skriver du et ord på dit eget sprog på den ene side og oversætter ordet til dansk på den anden. Du kan med fordel også skrive et sætningseksempel på den danske side, så du kan se, hvordan og hvornår man bruger ordet.
Flashcards er med til at træne langtidshukommelsen, når du bruger dem regelmæssigt. Gentagelse er generelt en god vej til effektivt at lagre information i din hukommelse.

 

Spil ordspil

Der er heldigvis også mange veje til at udvide dit danske ordforråd, der er både sjove og lærerige. Én af dem er at spille ordspil og quizzer, der kan hjælpe dig med at lære nye ord. Det kan fx være ordspil, der fungerer ligesom vendespil, eller quizzer, der er fyldt med danske ordsprog og talemåder, som kan give dig en bredere forståelse af det danske sprog.

 

Læs artikler og fagbøger om emner, der interesserer dig

Hvis du har svært ved at finde motivationen til at lave fx flashcards eller lignende øvelser, kan du med fordel vælge at læse specialistartikler eller fagbøger om emner, der allerede interesserer dig. Det kan være politik, musik, litteratur eller noget helt fjerde.
I fagbøger og forskningsudgivelser vil du kunne lære helt nye danske begreber og nye måder at tale om ting, som du allerede kender til. Hvis dit ultimative mål er at udvide dit danske ordforråd, er dette en rigtig effektiv måde at gøre det på, uden at det virker som ”lektier”.

 

Omgiv dig selv med det danske sprog

Det er altid effektivt at omgive sig med det sprog, man ønsker at blive bedre til. Det kan du fx gøre ved at sætte dansk musik på i forskellige genrer, hvor du ofte vil opleve, at kunstnerne bruger det danske sprog på vidt forskellige måder.
Det kan også være ved at lytte til danske podcasts om ting, du ikke nødvendigvis ved ret meget om, eller det kan være ved at tage på folkeuniversitet og høre fagpersoner tale om et bestemt emne.

 

Vi håber, at du – ligesom os selv – vil opleve, at disse råd er utroligt effektive veje til at udvide dit danske ordforråd.