GettyImages 965461846 scaled

Speak business

Læs mere om vores danskkurser målrettet virksomheder i Danmark. Vi tilbyder skræddersyede kurser for virksomheder med mange eller få internationale medarbejdere. Kontakt os for et tilbud eller et skræddersyet program.

Det hele begynder med at lære sproget

At lære dansk på Speak er ikke bare tilegnelsen af et nyt sprog, men også en social aktivitet for internationale medarbejdere, som er i gang med at opbygge en ny tilværelse i et nyt land. At kunne sproget vil gøre deres ophold og integration i Danmark nemmere. Vi er også overbeviste om, at det er med til at øge trivslen på arbejdspladsen.

  • Få det bedste ud af dine internationale medarbejdere - giv dem mulighed for at lære dansk
  • På Speak har vi udviklet forskellige kursusmodeller, der tilgodeser forskellige behov
  • Vi tilbyder både særlige, skræddersyede løsninger og også de officielt anerkendte danskkurser bedre kendt som "danskuddannelse"
  • Det danske sprog er nøglen til at blive en del af det danske samfund

Businessdansk

Læs mere om de forskellige muligheder for et danskkursus til dine internationale medarbejdere.

Læs mere

FVU på virksomheden

Et gratis tilbud til medarbejdere der har brug for en opkvalificering i dansk, engelsk, matematik eller digitale færdigheder.

Læs mere

Business Online

Læs mere om vores tilbud for online danskundervisning.

Læs mere

Dine medarbejdere lærer ikke bare det danske sprog - de lærer også om dansk kultur, arbejdsmoral, det sociale liv og uskrevne regler.

Noted Speak 226 lowres

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere eller booke et kursus, så kontakt afdelingsleder Ulla Bæk.

Ulla Bæk
ub@speakspeak.dk
+45 3946 3044 speak ulla crop
Du kan også udfylde med dine kontaktinformationer her og så hører du fra os hurtigst muligt.
Fx antal ansatte, nationalitet, jobtype, ønske om tid og sted etc.
Noted Speak 156 filip

Kursist case

Dansk øger karrieremulighederne

Filip Zar
Senior IT Helpdesk Engineer, Hexagon PPM

Filip kom til Danmark i 2018, da han blev udstationeret af sin daværende arbejdsplads, 3Shape. Filip er fra Ukraine og med sig i bagagen havde han sin kone og datter. De har boet i Danmark lige siden og efter et par år meldte behovet for at lære dansk sig.

Dansk fremmer karrieren
Selvom Filips arbejdssprog er engelsk, opdagede han hurtigt, at det var karrierefremmende at lære dansk. – Jeg fandt hurtigt ud af, at mine karrieremuligheder steg, hvis jeg lærte sproget, fortæller Filip Zar. – At jeg kan forstå dansk betyder, at jeg kan søge stillinger, jeg ellers ikke ville kunne søge. For selvom mit arbejdssprog er engelsk, betyder det meget for det sociale liv på arbejdspladsen, at jeg kan smalltalke på dansk med kollegerne, når vi mødes ved kaffemaskinen og til frokost.

Gode grunde til at lære dansk
Der var også to andre vigtige grunde til at lære dansk. – Hvis vi skulle gøre os forhåbninger om at få permanent opholdstilladelse, var det en forudsætning at kunne bestå en dansk-prøve, siger Filip. – Samtidig var det lidt pinligt, at vi ikke kunne dansk, når vi skulle til vores datters skole/hjem-samtaler.
Noted Speak 68 filip
En betydelig milepæl
Filip har indtil videre gennemført fem danskkurser hos Speak. – Det har været en betydelig milepæl i min sprogrejse, og jeg kunne ikke være mere taknemmelig for muligheden for at fordybe mig i det smukke danske sprog, siger Filip. – Det har udvidet min kulturelle forståelse og åbnet spændende nye muligheder.

– Jeg er dybt taknemmelig over for alle de fantastiske lærere, der har vejledt mig igennem forløbet. Deres dedikation, ekspertise og urokkelige støtte har været afgørende for mine fremskridt. Det er ikke let at lære dansk, men takket være mine læreres tålmodighed, har jeg overvundet udfordringerne og forbedret mine sprogkundskaber betragteligt.

Kolleger holder Filip til ilden
Det er vigtigt at udfordre sig selv og tale dansk i hverdagen. Her er kollegerne til stor hjælp. – De er gode til at snakke til mig på dansk, og spørger fx til hvordan min weekend har været. Det tvinger mig til at holde fast i det danske og ikke forfalde til kun at tale engelsk.

Det stopper ikke her
Filip er efterhånden ganske habil til dansk. Men det får ham ikke til at stoppe op. Nu tager han næste skridt og har tilmeldt sig FVU (forberedende voksenundervisning) for at blive endnu bedre til dansk.

Fleksibel undervisning til en presset hverdag
Voksenuddannelsen er meget fleksibel med mulighed for at få undervisning både dag, aften og i weekenderne. – Fleksibiliteten er vigtig i en hektisk hverdag, hvor der også skal være plads til arbejde, familie og fritid, slutter Filip.

At gennemføre dette danske sprogkursus har udstyret mig med de nødvendige sprogfærdigheder, udvidet min kulturelle forståelse og åbnet spændende nye muligheder.

Tre tips fra Filip til andre, der vil lære dansk hurtigt

1. Få professionel hjælp hos Speak
Jeg kan kun anbefale at studere dansk på Speak. De har bare de bedste lærere, der med deres dedikation, ekspertise og urokkelige støtte har været afgørende for mine fremskridt.

2. Snak, snak, snak
Vær ikke bange for at udtrykke dig på dansk. Det kan være lidt grænseoverskridende, men det giver god træning og hjælper med at få den rigtige udtale frem. Kolleger er gode at øve sig på.

3. Læs danske aviser
Jeg læser selv Børsen for at blive klogere på det danske finansmarked, da jeg handler aktier i fritiden. Artiklerne giver mig et godt indblik og styrker samtidig mit danske.

Lokationer

Vi har 4 afdelinger i Hellerup, Frederiksberg, Helsingør og Lyngby - herudover underviser vi også på DTU. Vi har også mange online tilbud.

speak locations

Det danske sprog er nøglen til at blive en del af det danske samfund. Giv dine medarbejdere muligheden for at lære dansk og vær med til at forbedre produktiviteten og styrke trivslen på arbejdspladsen.

GettyImages 965461848 scaled
speak seungmi crop

Kursist case

Sproget er nøglen til samfundet

Seungmi Nam
Projektleder, DTU

For 2 år siden flyttede Seungmi med sin familie fra Sydkorea til Danmark. Seungmis mand havde fået job i Danmark og det ville Seungmi også gerne have. For at forbedre sine jobmuligheder startede hun på Speak, hvor hun har gået til dansk i 1½ år nu. For nylig fik Seungmi sit drømmejob som projektleder på DTU.


Det er essentielt at lære dansk
På DTU er der mange internationale kolleger og arbejdssproget er engelsk. Alligevel har det været essentielt for Seungmi at lære dansk. - De fleste af mine tætte kolleger er danskere og det er en kæmpe fordel at være i stand til at tale dansk med dem, for eksempel i frokostpauser, siger Seungmi. - Det er uden tvivl lettere at blive en del af fællesskabet, fordi jeg kender sproget. Jeg kan også mærke, at det er rart for mine kolleger, at vi kan holde møder på dansk.

Koden til det danske sprog
Når du kommer fra en helt anden del af verden, er det danske sprog ikke nemt. Grammatikken og udtalen er så fundamentalt anderledes, at det kræver en stor indsats. Men, ifølge Seungmi, har underviserne på Speak været virkelig gode og tålmodige. – Jeg har haft flere undervisere og de har alle været så søde, professionelle og, sidst men ikke mindst, tålmodige. Takket være dem har jeg gradvist knækket koden til det danske sprog og jeg bliver bedre dag for dag.
speak seungmi
Speak er mere end et sprog
Selvom Seungmi har fået arbejde, går hun stadig til undervisning på Speak for at forbedre sit sprog og sin viden om dansk kultur. Da der er mange forskellige holdmuligheder, kan undervisningen godt passes ind i hendes daglige rutiner med arbejde og børn. - I løbet af kurset lærer vi også en masse om det danske samfund, fx om kulturen, maden og om politik. Nu hvor der snart er valg, er det særligt vigtigt at lære forskel på de forskellige partier og kandidater og hvad de står for. Udover at gå på sit danskkursus kommer Seungmi også i en "sprogklub" med hendes klassekammerater hver onsdag, hvor hun taler mere uformelt dansk og forbereder sig til timerne.

Det danske sprog åbner døre
Seungmi har oplevet, at det er sværere at komme i kontakt med andre mennesker, når hun taler engelsk. - Det er en barriere. Også i hendes private liv har det været en fordel af tale dansk. - For mig er det vigtigt at være i stand til at tale med mine børns klassekammerater, deres forældre og lærerne på skolen. Jeg kan mærke, at det åbner døre for mig og min familie. Vores fremtid er her i Danmark, så selvfølgelig må vi lære at tale dansk.

3 tips fra Seungmi til andre, der gerne vil lære dansk hurtigt

1. Se danske serier
Der er masser af gode danske TV-serier med undertekster. De kan hjælpe dig med at lære sproget og kulturen hurtigere. Tv-serien "Borgen" er virkelig god.

2. Vær ikke bange for at tale dansk
Hvis du ikke taler helt flydende, kan det være overvældende at tale dansk med dine naboer fx. Men gør det alligevel - jo mere du taler, des hurtigere lærer du.

3. Se Nyhederne på DR
Du kan abonnere på de daglige nyheder, som hver dag sendes fra DR. Det er en god måde at følge med i hvad der sker, samtidig med at du også lærer det danske sprog bedre at kende.